fredag 24 juni 2011

Easy Peasy Beanie babymössa

Midsommarafton, regn, rusk och ca 15 grader ute, brrrr. Vilken tur att man har handarbete att ta till, nu ska jag sticka en (det blir säkert fler) Easy Peasy Beanies från boken "Värma en liten" av Anna Braw utgiven av Libris förag. Ett perfekt projekt för restgarnshögen. Jag kan  varmt rekommendera boken - där finns massor att sticka och virka till exempevis välgörenhet. Just nu stickar jag till de små bebisarna i Kongo.

GLAD MIDSOMMAR!!!

5 kommentarer:

 1. Jag hörde av syrran (i Stenungsund) att det inte är något vidare midsommarväder på Bästkusten. Ännu inget regn här, men det mulnar på ordentligt nu. Jag gör som du, sitter inne och stickar.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för länken!
  Anki var snäll och skickade mönstret, så första mössan är klar:) Nu har jag startat en i annat mönster för att variere lite. Och så ska jag sy ihop en massa som inte blivit avslutat för åratal sedan...
  Väldigt kul när sakerna ska till en så'n sak!

  SvaraRadera
 3. Hej
  Sockorna är ett hopa plock från alla som finns på nätet, jag stickade och repade upp tills jag fick dem som jag ville. Kittykatten är virkad på frihand men även där finns det massa på nätet.
  Visst är det kul att sticka de små mössorna, samtidigt som det känns i hjärtat.
  Ha en skön sommar mvh anita

  SvaraRadera
 4. Hei og takk for hyggelig kommentarer! Jeg har jo glemt å svare deg om de heklede babyskoene. Jeg vil si at hvis man har heklet litt fra før, så er dette fine småprosjekter. Når man har oversatt de viktigste hekle-begrepene så går dette veldig greit, og er veldig gøy! :) Hvis du vil kan jeg maile deg oppskriften. Bare send meg en mil på post@g-anette.com :)
  Ha en fin dag

  Klem Gry-Anette

  SvaraRadera
 5. Halloj!
  Jag har stickat några till nu. Jag har mest använt garn i akryl eftersom det ska vara lättskött. Garn typ Skotte, Freja, Carolina. Ca 20 maskor på 10 cm och stickor 4. Riktigt roligt att sticka och det känns meningsfullt. När jag syr ihop toppen så drar jag åt garnet så hårt det går, sedan kastar jag några täta stygn i sicksack tvärsöver ett par gånger. Jag håller med om boken, den är jättefin.

  SvaraRadera